Εικόνα για Τ. Μανιαδάκης: «Θα εργαστώ για την ανάκαμψη της Κρητικής οικονομίας»

Τ. Μανιαδάκης: «Θα εργαστώ για την ανάκαμψη της Κρητικής οικονομίας»

Είναι μόλις 25 χρόνων και βγήκε πρώτος σε ψήφους στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου με τον συνδυασμό του Σεραφείμ Τσόκα.

Ο λόγος για τον Τάσο Μανιαδάκη, που αποφάσισε αυθόρμητα μεν, συνειδητά δε, να θέσει υποψηφιότητα με μόνο στόχο να προσφέρει ότι καλύτερο μπορεί στην Κρήτη.

Ο ίδιος, στην συνέντευξη που έδωσε στα prosopakritis, δηλώνει ότι ποτέ δεν θα γίνει «πολιτικός κατ’ επάγγελμα» ενώ σημειώνει ότι η Κρήτη μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε όλα τα επίπεδα αρκεί να της δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες.

Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά. Ήταν κάτι που είχατε πάντα στο μυαλό σας ;

Ήταν μία απόφαση αυθόρμητη αλλά πολύ συνειδητή. Μία αντίδραση στα κακώς κείμενα της πατρίδας μας θα έλεγα καλύτερα,  που με πλήγωναν στην καθημερινότητά μου – στις συναναστροφές μου με τους συμπολίτες μου.  Παράλληλα, ως νέος επιστήμονας, έχω το όραμα να προσφέρω και εγώ κάτι καλύτερο από το παρελθόν στον τόπο μου. Έχω τη φιλοδοξία να γίνω πιο δημιουργικός, να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για την ανάπτυξη του τόπου μου και  την ευημερία των κατοίκων αυτού του υπέροχου νησιού μας.

MANIADAKHS TSOKASΒγήκατε πρώτος σε ένα συνδυασμό που ήρθε δεύτερος. Τι σημαίνει αυτό για σας;

Κατ’ αρχήν πολύ μεγάλη τιμή και μεγαλύτερη ευθύνη στους χιλιάδες φίλες και φίλους όλων των ηλικιών που πίστεψαν σε εμένα και το συνδυασμό μας και μου εμπιστεύθηκαν τη δύναμη της ψήφου τους.  Η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Κρήτης που κερδίσαμε με πολύ μεγάλο αγώνα, μέσα σε ένα πολωμένο εκλογικά κλίμα, μπορεί να μας στέρησε το δικαίωμα να αναπτύξουμε πλήρως το αξιόλογο πρόγραμμά μας, όμως μας έδωσε το δικαίωμα να διεκδικήσουμε πιο μαχητικά και με περισσότερη δύναμη και πείσμα, όλα όσα εμείς θεωρούμε ότι είναι για το συμφέρων της Κρήτης και των Κρητικών και είχαμε διατυπώσει στο πρόγραμμά μας.

Η Κρήτη τι ρόλο μπορεί να παίξει στην ανάπτυξη, την οικονομία αλλά και την πολιτική σε τοπικό αλλά και κεντρικό επίπεδο;

Ζούμε σε ένα ευλογημένο, από κάθε άποψη τόπο. Έναν τόπο όμως, που δεν του δόθηκαν απλόχερα οι ευκαιρίες που του έπρεπαν,  ούτε η σωστά σχεδιασμένη ανάπτυξη που χρειαζόταν!  Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο παραγωγικός ιστός της Κρήτης, μαζί με τον υποθαλάσσιο πλούτο της, σε συνδυασμό και με το εξαιρετικό τουριστικό της προϊόν, έχουν τη δύναμη να πρωταγωνιστήσουν στις επερχόμενες εξελίξεις, να αναδειχτούν και να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη και αναβάθμιση της Ελλάδας. Άλλωστε ο περήφανος Κρητικός λαός μας έχει πρωταγωνιστήσει αρκετές φορές στην αναγέννηση της πατρίδας μας, γράφοντας σελίδες δόξας με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, αλλά και τους χιλιάδες μαχητές, υποστηρικτές της τιμής του έθνους. Μπορούμε, τώρα πιο πολύ παρά ποτέ, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να ανεβάσουμε την Ελλάδα ακόμη πιο ψηλά.

MANIADAKHS MEIMARAKHSΌλοι μιλούν για νέους και νέα πρόσωπα στην πολιτική, κοινωνική και επιχειρηματική ζωή. Πως σχολιάζετε αυτή την τάση στην νεολαγνεία;

Δεν σας κρύβω ότι δεν μου αρέσει καθόλου ο όρος νεολαγνεία. Δεν μου αρέσει επίσης, η καθεστηκυία τάξη της χώρας μας, σε όλους τους τομείς που προαναφέρατε, να επηρεάζει συνεχώς τις εξελίξεις και να αποφασίζει για το μέλλον μας,  λειτουργώντας ως τροχοπέδη στην εξέλιξη του τόπου. Οι νέοι ήταν και θα είναι για πάντα, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, η ελπίδα και η αναγέννηση.  Έχει αποδειχτεί περίτρανα στη νεότερη ιστορία του τόπου μας, αλλά και στην πολύ πρόσφατη περιπέτεια που περνάει η χώρα μας ότι οι περισσότερες κοινωνικές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που είναι σε εξέλιξη εντός και εκτός συνόρων, αφορούν ιδέες – δράσεις και ενέργειες νέων ανθρώπων, που τιμούν την Ελλάδα διεθνώς ( επιχειρηματικά & επιστημονικά).  Είναι καιρός τώρα να εμπιστευθούμε τους άφθαρτους, με  διάθεση για προσφορά νέους της πατρίδας μας, γιατί όχι και στην πολιτική ζωή. Χωρίς ενδοιασμούς και  διλήμματα, χωρίς κακοπροαίρετη κριτική και αλαζονικές συμπεριφορές.  Ας δώσουμε την ελπίδα στον τόπο μας.

Μήπως υπάρχει μια νέα διαχωριστική γραμμή ( νέοι – γέροι, νέοι – παλιοί) που μπορεί να οδηγήσει σε νέες πολώσεις, ενώ το ζητούμενο είναι μία σύνθεση;

Δεν έχω αυτή την εικόνα… ούτε αυτή τη σκέψη στην προσωπική και επαγγελματική μου πορεία που συνεργάζομαι με έμπειρους και καταξιωμένους ανθρώπους όλων των ηλικιών.  Άλλωστε, όταν διεκδίκησα την ψήφο του Κρητικού λαού, δεν κατηγοριοποίησα τους συμπατριώτες μου σύμφωνα με το φύλο, την ηλικία ή την κοινωνικοοικονομική τους τάξη, κάτι που θεωρώ απολύτως ρατσιστικό και πέρα από κάθε λογική σκέψη. Είμαστε εδώ ενωμένοι, για το κοινό συμφέρων και την ευημερία. Είμαστε εδώ για την ανιδιοτελή προσφορά και την επίλυση των προβλημάτων της περιφέρειάς μας. Δεν είχα και δεν θέλω να έχω τέτοιες διαχωριστικές γραμμές ούτε σε προσωπικό, ούτε σε επαγγελματικό επίπεδο και πολύ περισσότερο στα νέα μου καθήκοντα.

MANIADAKHS DYPEΠως βλέπετε ως πολίτης αλλά και ως πολιτικός πλέον την ελληνική αλλά και κρητική πραγματικότητα;

Θα σας μιλήσω ως πολίτης. Πολιτικός δεν θεωρώ ότι είμαι και δε θα γίνω ποτέ κατ’ επάγγελμα! Η πατρίδα μας,  βρίσκεται στη δύνη διεθνών πολιτικών και οικονομικών ανακατατάξεων.   Οι έλληνες πολίτες βρίσκονται σε δεινή οικονομική και πολιτισμική θέση, αντιμέτωποι με τις λάθος επιλογές των εκάστοτε  πολιτικών  εξουσιών, αλλά και της αλόγιστης σπατάλης του πλούτου της χώρας σε βάρος της ανάπτυξης και των επενδύσεων. Βρισκόμαστε όλοι μπροστά στην ιστορική απόφαση να νοικοκυρευτούμε και να κοιτάξουμε κατάματα το μέλλον μας. Η Κρητική πραγματικότητα δεν είναι διαφορετική!   Ίδια προβλήματα, ίδια λάθη, ίδια προοπτική ανάπτυξης, ίδιοι παράλληλοι δρόμοι. Εάν δεν επιλέξουμε τώρα το σωστό δρόμο σαν ενεργοί πολίτες, δεν θα είμαστε σε θέση να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια, την κυριαρχία και το μέλλον της χώρας μας!

Τι προτάσεις να περιμένουμε από εσάς μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο;

Όπως επανειλημμένα έχω πει,  η διάθεσή μου είναι να προσφέρω στον τόπο που αγαπώ και στους ανθρώπους του που σέβομαι και εκτιμώ. Η προσπάθειά μου θα είναι τέτοια, ώστε η Κρήτη να κερδίσει το χαμένο χρόνο της εξέλιξης, χωρίς πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες. Τα προβλήματα είναι πολλά και ζητούν επιτακτικά λύση. Δέσμευσή μου είναι ότι θα εργαστώ για την ανάκαμψη της Κρητικής οικονομίας, για την εξεύρεση πόρων που θα ανακόψουν τη φυγή των νέων του τόπου μας στο εξωτερικό, για την προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και των αγνών προϊόντων της Κρητικής φύσης.

Σοφία Κωνσταντοπούλου

Το άρθρο έχει δημοσιευθεί στην κατηγορία . Βάλτε στα αγαπημένα τον μόνιμο σύνδεσμο.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


*