Εικόνα για Κρητικοπούλα διαπρέπει στη Νέα Ζηλανδία – Έχει μία πρότυπη φάρμα

Κρητικοπούλα διαπρέπει στη Νέα Ζηλανδία – Έχει μία πρότυπη φάρμα

Αφιέρωμα στην οικογένεια της Μαργαρίτας (Margery) Οικονομάκη, μίας Χανιώτισσας που ζει στη Νέα Ζηλανδία και είναι παντρεμένη με τον Ααρον Σνόουντεν φιλοξένησε η εφημερίδα “Taranaki Daily News” με αφορμή την πρότυπη φάρμα που έφτιαξε το νεαρό ζευγάρι.

Ο Ααρον και η Μαργαρίτα Σνόουντεν έδειξαν έμπρακτα ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να αγοράσει ένα αγρόκτημα στην επαρχία και να κάνει ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα παίρνοντας το οικονομικό ρίσκο.

Η Μαργαρίτα με καταγωγή από τις Βρύσες, είναι παιδί Ελλήνων μεταναστών και έχει τέσσερα παιδιά ηλικίας 3, 5, 10 και 12 ετών. Ο πατέρας της έπειτα από 25 χρόνια δουλειάς στο εξωτερικό αποφάσισε να γυρίσει στον τόπο που γεννήθηκε.

Δυσκολεύτηκε ως κορίτσι της πόλης, αλλά κατάφερε να προσαρμοστεί στη ζωή και στις εργασίες της φάρμας. Μετά από τρία χρόνια έγιναν εξ ημισείας παραγωγοί γάλακτος σε μια φάρμα με 180 αγελάδες, ωστόσο, ήταν δύσκολο να μοιράζονται τα έσοδα και αποφάσισαν να φτιάξουν το δικό τους αγρόκτημα.

Αρχικά, έπρεπε να αγοράσουν ένα κοπάδι 145 αγελάδων, μία έκταση γης και κάποια γεωργικά μηχανήματα. Η κάθε αγελάδα στοίχισε περίπου 1.200 δολάρια. Η παραγωγή γάλακτος μεγαλώνει κάθε χρόνο και το νεαρό ζευγάρι είναι ικανοποιημένο από την επιλογή και προτρέπει και άλλους να ακολουθήσουν τον δρόμο τους.

«Είναι υπέροχο να βλέπουμε νεότερους ανθρώπους να εργάζονται και να είναι κοντά στη φύση. Είναι καλό και για τη βιομηχανία», τόνισε ο Ααρον.

haniotika-nea.gr

Το άρθρο έχει δημοσιευθεί στην κατηγορία . Βάλτε στα αγαπημένα τον μόνιμο σύνδεσμο.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


*